Roberta » Specials » Webwinkel software
Informatie van Astra satelliet tot Zwangerschapstest

Webwinkel starten, wat is goede software?

Webwinkel starten, wat is goede software? Zaken doen via het internet is de toekomst. Verkoop online van producten en diensten is booming business. Een webwinkel starten is voor velen een grote droom. Maar hoe begin je? Met de juiste instelling en met goede software! Er is echter zoveel software om uit te kiezen, dat we door de bomen het bos niet meer zien. Welke software eigenschappen zijn geschikt voor zowel een hobby webwinkel als voor een internationaal gericht grootse webwinkel?

Oriënterende fase webwinkel

Waar begin je als toekomstige beheerder met het starten van een webwinkel? Welke voor- en nadelen zijn er te verwachten? Welke producten en diensten verkopen goed op het internet? Begin je klein of pak je het groots aan? Wat zijn de verwachtingen? Het beheer van een webwinkel, groot of klein, is een tijdrovende baan. Met de juiste inzet kan elke webwinkel een groot succes worden!

Webwinkel domeinnaam en hosting

De basis van iedere toekomstige webwinkel is het registreren van een domeinnaam en de aanschaf van een hostingaccount. Wat is een goede prijs voor een domeinnaam? Uit welk hosting systeem kies je? Welke eigenschappen moet een goede hosting account hebben? Wat zijn de (globale) kosten van het starten van een webwinkel? Domeinnaam registratie en hosting account aanschaf is de basis van iedere webwinkel. Kosten van een domeinnaam registreren kunnen hierin behoorlijk verschillen: grote providers die relatief weinig aanbieden voor veel geld. Onnodige set-up of administratiekosten. Maar wat is een goede prijs voor een domeinnaam? En een juiste prijs voor hosting? Bestaat goedkope hosting? En uit welk hosting systeem kies je? Linux of Windows? Een overzicht in het volgende artikel: Webwinkel domeinnaamregistratie en hosting.

Webwinkel starten: software (algemeen)

Zaken doen via het internet heeft de toekomst. Een webwinkel starten in deze tijd is booming business. Zeker met de juiste instelling en met de juiste software. Welk type software is echter geschikt? Welk software eigenschappen zijn er? Er is een keuze uit gratis software, software dat draait op de eigen computer, online software op de eigen hosting account, maatwerk en software om een webwinkel te huren. Wat zijn de voor- en nadelen?

Webwinkel software eigenschappen, het begin

Als toekomstige beheerder van een webwinkel moet er een lastige keus gemaakt worden: welk software is geschikt? Zaken doen via het internet heeft zeker de toekomst en de webwinkel valt of staat met de gekozen software. Hoe begin je de juiste software te kiezen? Overdenk of de webwinkel zich op de Nederlandse markt gaat concentreren. Zo ja, voldoet de software aan de Europese wet- en regelgeving en aan de richtlijnen? Of gaat de webwinkel internationaal zaken doen? Is de gekozen software geschikt voor de internationale markt? Als toekomstige beheerder van een webshop moet er een lastige keus gemaakt worden: op welke software gaat de webwinkel draaien? Waar moet er als webwinkelier op gelet worden? Focus eerst op de belangrijke zaken. Gaat de webwinkel zich concentreren op de Nederlandse markt of gaat het internationaal? Welke software eigenschappen en oplossingen moet de webwinkel bezitten als het de Nederlandse markt op gaat? Hier een overzicht in het volgende artikel: Webwinkel software eigenschappen, het begin.

Webwinkel software kiezen: klant is koning!

Iedere beheerder van een toekomstige webwinkel zou tijdens het kiezen van goede software door de ogen van de web klant moeten kijken. Is de software klantvriendelijk? Ervaart de klant een prettige winkelervaring? Wat zijn de redenen dat de klant blijft? Wat zijn de grootste irritaties van de webklanten? Wat zijn de redenen dat de klant met slechts een muisklik is verdwenen naar de concurrent? Software uitkiezen voor de webwinkel is een lastig karwei. Iedere beheerder zou door de ogen van de klant moeten kijken tijdens het kiezen van geschikte software. Gezien vanuit het oogpunt van de klant: welke software is gebruiksvriendelijk en klantvriendelijk? Wat ervaart de klant als een prettige winkelervaring en komt dus terug? Waar liggen de irritaties van de webshoppers? Een overzicht in het volgende artikel: Webwinkel software kiezen: klant is koning.

Webwinkel vakdagen 2009

Het evenement waar je bij wil zijn als je serieus in overweging neemt een webwinkel te starten. Alle informatie voor iedere webwinkelier en startende webwinkelier is te vinden in de Jaarbeurs te Utrecht van 28 tot en met 29 Januari 2009.

Website aanmelden bij Google

Je eigen website aanmelden bij Google roepen een paar vragen op: is het nog noodzakelijk om je website aan te melden bij Google? Je eigen website aanmelden bij Google is niet voldoende om je site een hoge rank positie in Google te geven. Aanmelden bij Google is niet genoeg om ook in Google gevonden te blijven worden. Is jouw website interessant genoeg voor Google? Bezit jouw website links die linken naar goede websites die hoog scoren in Google? Aanmelden bij Google, een overzicht in het volgende artikel: Website aanmelden bij Google.
Webwinkel software: eigenschappen, het begin

Webwinkel software: eigenschappen, het begin

Als toekomstige beheerder van een webshop moet er een lastige keus gemaakt worden: op welke software gaat de webwinkel draaien? Waar moet er als webwinkelier op gelet worden? Focus eerst op de belangr…
Gepubliceerd door Roberta op 11-12-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!