Roberta » Specials » Zaragoza
Informatie van Astra satelliet tot Zwangerschapstest

Zaragoza, Noord Spanje, een wereldstad!

Zaragoza, Noord Spanje, een wereldstad! Zaragoza, een stad in Noord Spanje, staat in de belangstelling! Gaststad van de Expo 2008 en door de unieke centrale ligging van de stad, centraal gelegen tussen de steden Madrid, Barcelona, Valencia, Bilbao en de Franse stad Toulouse, een ideale stad om tijdens een Spaanse citytrip te bezoeken.

Expo in Zaragoza (Spanje) 2008

In de Spaanse stad Zaragoza is de Expo 2008 te vinden. De wereldtentoonstelling heeft als thema: “Water en Duurzame Ontwikkeling” en is tot 14 September 2008 open. Gelegen in een bocht van de rivier de Elbo showen 140 landen hun kennis over water. Groots opgezet en enorm indrukwekkend. Een bezoek aan zowel de Expo als de schitterende stad Zaragoza meer dan de moeite waard.

Zaragoza is een indrukwekkende Noord Spaanse stad

Zaragoza is een indrukwekkende Noord Spaanse stad. Met een schitterende monumentale en historisch centrum. Gelegen aan de rivier de Elbo, rijk aan grote pleinen, parken, theaters, paleizen, musea´s en verrassende architectuur, centraal gelegen tussen Madrid, Barcelona, Valencia, Bilbao en de Franse stad Toulouse. De Spaanse Pyreneeën liggen vlak om de hoek. Gaststad van de Expo 2008 en met een prachtige kathedraal een stad om te bezoeken!

Kunst en cultuurliefhebbers

De straten van Zaragoza puilen werkelijk uit hun voegen van alle prachtige monumentale panden, maar ook van de vele trendy cafeetjes, restaurants en terrasjes. Waar je ook bent in Zaragoza, sporen van de ooit overheersende culturen zoals de Moren en de Romeinen, kom je overal tegen. Unesco heeft alle kerken, gebouwd in de beroemde Mudejarstijl, uitgeroepen tot Werelderfgoed. Kunst en cultuurliefhebbers komen zeer aan hun trekken in de stad.

Winkelliefhebbers

Shoppen en winkelen kan je naar hartelust in het oude centrum in Zaragoza.

Wandelen

In de stad, in het oude centrum, langs de rivier de Elbo, net buiten de stad om; er zijn talrijke wandelingen te maken in Zaragoza.
Zaragoza (Noord Spanje) bezienswaardigheden

Zaragoza (Noord Spanje) bezienswaardigheden

Het jaar 2008 moet het jaar worden voor deze grandioze wereldstad! Gaststad van de Expo 2008 staat Zaragoza in de volle belangstelling. En met recht! Rijk aan een prachtige kathedraal gelegen aan het…
Zaragoza, Noord Spanje, een wereldstad!

Zaragoza, Noord Spanje, een wereldstad!

Zaragoza is een indrukwekkende Noord Spaanse stad. Met een schitterende monumentale en historisch centrum. Gelegen aan de rivier de Elbo, rijk aan grote pleinen, parken, theaters, paleizen, musea´s en…
Gepubliceerd door Roberta op 09-09-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
Schrijf mee!