Bloedverlies, dreigende vroeggeboorte, extreem overgeven
Iedere zwangere vrouw hoopt op een probleemloze zwangerschap. Er zijn echter zwangerschappen die een hoop problemen met zich mee brengen. Bloedverlies, een dreigende miskraam, de foetus is te klein, meerlingzwangerschap, extreem veel overgeven en braken, de placenta laat los, placenta weefsel dat gaat woekeren waardoor de foetus niet meer bestaat, diabetes, een premature bevalling of een te veel aan vruchtwater, het zijn vervelende klachten en sommigen zelfs levensbedreigend voor de foetus!
Bloedverlies tijdens de zwangerschap
Een vaginale bloeding tijdens de zwangerschap kan grote gevolgen hebben voor de foetus. Dit kan wijzen op een dreigende miskraam. Heel goed mogelijk dat de bloeding niets te maken heeft met de zwangerschap. Wat zijn de oorzaken van bloedverlies tijdens de zwangerschap? Wat zijn de oorzaken van een dreigende miskraam? Wat zijn de klachten, kenmerken en symptomen van een dreigende miskraam? Een overzicht in het volgende artikel:
Bloedverlies tijdens de zwangerschap
Hyperemesis, extreem veel overgeven tijdens de zwangerschap
De zwangere vrouw braakt extreem veel tijdens de zwangerschap. Zoveel, dat ze geen voedsel en vocht meer binnen kan houden. In plaats van aan te komen tijdens de zwangerschap valt ze af. Met het grote gevaar op uitdroging, waardoor een ziekenhuisopname echt noodzakelijk is. Wat zijn de risicofactoren van het krijgen van hyperemesis? Bestaat er gevaar voor de foetus? Een overzicht in het volgende artikel:
Hyperemesis, extreem veel overgeven tijdens de zwangerschap
Molazwangerschap en choriocarcinoom
Tijdens de molazwangerschap gaat de placenta en het placentaweefsel woekeren. Zodra het weefsel van de placenta afwijkend gaat woekeren is er helaas geen foetus meer aanwezig. In een heel enkel geval slaat het om tot een kwaadaardig gezwel: choriocarcinoom. Hoe ontstaat een molazwangerschap? Wat zijn de klachten en kenmerken van een molazwangerschap? Een overzicht in het volgende artikel:
Molazwangerschap en choriocarcinoom
Placenta laat los tijdens de zwangerschap
Als tijdens, in plaats van NA, de zwangerschap de placenta los laat, ontstaat er een levensbedreigende situatie voor de foetus! Is het kindje nog te redden nadat de placenta loslaat? Wat zijn de klachten en kenmerken van een placentaloslating tijdens de zwangerschap? Een overzicht in het volgende artikel:
Placenta loslating tijdens de zwangerschap
Polyhydramnion, te veel vruchtwater tijdens de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap neemt het vruchtwater van de zwangere vrouw schrikbarend toe in de baarmoeder. De beweeglijkheid van de foetus neemt enorm toe. Is er een risico op een afwijking van de foetus? Wat zijn de gevolgen voor de foetus? Wat heeft diabetes te maken met een te veel aan vruchtwater tijdens de zwangerschap? Een overzicht in het volgende artikel:
Polyhydramnion, te veel aan vruchtwater tijdens de zwangerschap
Premature bevalling en een dreigende vroeggeboorte
Een rijpe en volgroeide foetus zal tussen week 37 en 42 van de zwangerschap geboren worden. Wat als er een dreigende vroeggeboorte ontstaat voor week 33? Kan de foetus deze premature bevalling overleven? Wat als de baby niet klaar is om geboren te worden? Een overzicht in het volgende artikel:
Premature bevalling en vroeggeboorte
Problemen bij meerlingzwangerschappen
Wat als er niet 1, maar meer foetussen in de baarmoeder zitten van de zwangere vrouw? Kunnen de foetussen geboren worden via de normale weg of is een keizersnee noodzakelijk? Wat zijn de lichamelijke klachten van de zwangere vrouw? Een overzicht in het volgende artikel:
Problemen bij meerlingzwangerschap
Zwanger: een te zwakke baarmoederhals
Bij een te zwakke baarmoederhals tijdens de zwangerschap bestaat er een grote kans dat door de druk van bovenaf door het gewicht van het vruchtwater en door het gewicht van de foetus, de baarmoederhals zich opent, terwijl de zwangerschap nog (lang) niet volbracht is. Met een groot gevaar op een extreme vroeggeboorte! Een overzicht in het volgende artikel:
Zwanger: een te zwakke baarmoederhals
Zwanger: foetus is kleiner dan normaal
Een groeiachterstand van de foetus in de baarmoeder van de zwangere vrouw, geeft aan dat de foetus niet voldoende groeit. De foetus krijgt te weinig voedingsstoffen binnen. Wat zijn de oorzaken van een groeiachterstand? Is er iets mis met de placenta? Een overzicht in het volgende artikel:
Zwanger: foetus is kleiner dan normaal
Zwangerschapsdiabetes
Gemiddeld 1 op de 50 zwangere vrouwen kan zwangerschapsdiabetes krijgen. Hoe ontstaat zwangerschapsdiabetes? Wat zijn de klachten en kenmerken van een zwangerschapsdiabetes? Moet de zwangere vrouw op dieet? Bestaat er een gevaar voor de foetus? Een overzicht in het volgende artikel:
Zwangerschapsdiabetes
Slaapproblemen en slaapstoornissen tijdens de zwangerschap
Zwanger zijn is een zware belasting. Letterlijk en figuurlijk. Slaapproblemen ontstaan hierdoor heel makkelijk. Een goede nachtrust is juist nu heel belangrijk voor de toekomstige moeder, maar ook voor de ontwikkeling van het kindje. Enkele slaaptips als de omvang van de buik toeneemt tijdens de zwangerschap. Ook de slaapbehoefte van een zwangere vrouw kan veranderen. En wat moet een zwangere vrouw doen met extreme vermoeidheid? Een overzicht in het volgende artikel:
Slaapproblemen en slaapstoornissen tijdens de zwangerschap.
Kramp en spierkramp tijdens de zwangerschap
Hevige kramp en spiertrekken tijdens de zwangerschap is heel vervelend en een veelvuldig voorkomend probleem onder zwangere vrouwen. Wanneer is het verstandig om je arts of verloskundige te waarschuwen? Wat kan je zelf doen om de pijnlijke kramp in je spieren te doen verminderen? Enkele tips van het voorkomen en bestrijden van kramp en spiertrekkingen tijdens de zwangerschap. Een overzicht in het volgende artikel:
Kramp en spierkramp tijdens de zwangerschap.