Roberta » Specials » Hooggevoelig kind

Kind met hsp, wat is er aan de hand met mijn kind?

Kind met hsp, wat is er aan de hand met mijn kind? Een hooggevoelig kind, een high sensitive person, is anders. Een hooggevoelig kind is een bijzonder kind: dit kind heeft een sterke zintuigelijke waarneming, neemt alle details in zich op, is emotioneel zeer gevoelig, heeft last van stemmingswisselingen, kan zich afzonderen en heeft soms last van gedragsproblemen. Wat zijn de kenmerken van een kind met hsp? Wie is deskundig om het kind te testen? Wat is het verschil van kenmerken tussen hooggevoeligheid, ADHD en ADD bij een kind?

Sterke zintuigelijke waarneming bij hooggevoelige kinderen

De zintuiglijke waarneming van een hooggevoelig kind is veel gevoeliger dan bij normale kinderen. Een hooggevoelig kind neemt veel meer details waar, voelt zeer intens en is daardoor vaak overprikkelt, moe, lusteloos, boos en heeft last van concentratiestoornis. Een duidelijk en strikt dagritme met pauzes van rust doet wonderen voor een kind dat hooggevoelig is. Overdreven reacties van hooggevoelige kinderen zijn te verwachten met: fel zonlicht, kleuren, en geluid. Meer informatie in het volgende artikel: Sterke zintuigelijke waarneming bij hooggevoelige kinderen.

Is mijn kind hooggevoelig of heeft het ADHD of ADD?

Soms is het overduidelijk dat het kind hooggevoelig is. Soms is het voor de ouders en begeleiders een groot raadsel wat er aan de hand is met het kind. Kenmerken en eigenschappen van hooggevoelige kinderen kunnen sterk lijken op kenmerken en eigenschappen van bijvoorbeeld ADHD of ADD . Wie is deskundig om te bepalen dat het kind hooggevoelig is, ADHD of ADD heeft? Wie is deskundig om de diagnose hooggevoelig, ADHD of ADD vast te stellen bij mijn kind? Wie kan het kind testen op HSP? Meer informatie in het volgende artikel: Is mijn kind hooggevoelig of heeft het ADHD of ADD?.

Hooggevoelig kind: emotioneel zeer gevoelig

Een hooggevoelig kind is emotioneel zeer gevoelig. Een hooggevoelig kind kan stemmingen van anderen aanvoelen, het kind kan doodmoe worden van alle verschillende stemmingen van anderen en daardoor liever groepen mensen vermijden en zich afzonderen. Heeft dit kind veel last van stemmingswisselingen? Wat is het grootste struikelblok? Heeft dit kind last van gedragsproblemen? Waar heeft dit kind grote behoefte aan en wat zijn de kenmerken van een hooggevoelig kind dat emotioneel zo gevoelig is? Meer informatie in het volgende artikel: Hooggevoelig kind: emotioneel zeer gevoelig.
Hooggevoelig kind: emotioneel zeer gevoelig

Hooggevoelig kind: emotioneel zeer gevoelig

Een hooggevoelig kind is emotioneel zeer gevoelig. Een hooggevoelig kind kan stemmingen van anderen aanvoelen, het kind kan doodmoe worden van alle verschillende stemmingen van anderen en daardoor lie…
Is mijn kind hooggevoelig of heeft het ADHD of ADD?

Is mijn kind hooggevoelig of heeft het ADHD of ADD?

Soms is het overduidelijk dat het kind hooggevoelig is. Soms is het voor de ouders en begeleiders een groot raadsel wat er aan de hand is met het kind. Kenmerken en eigenschappen van hooggevoelige kin…
Sterke zintuiglijke waarneming bij een hooggevoelig kind

Sterke zintuiglijke waarneming bij een hooggevoelig kind

De zintuiglijke waarneming van een hooggevoelig kind is veel gevoeliger dan bij normale kinderen. Een hooggevoelig kind neemt veel meer details waar, voelt zeer intens en is daardoor vaak overprikkelt…
Gepubliceerd door Roberta op 24-01-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.