Roberta » Specials » Satelliet tv

Satelliet tv via de ASTRA satelliet, Nederlandse digitale tv

Satelliet tv via de ASTRA satelliet, Nederlandse digitale tv Wat is satelliet televisie? Welke Nederlandse tv zenders zijn te ontvangen via de satelliet? Op welke satellieten zitten de Nederlandse tv zenders? Waar kan je een satelliet kaart kopen? Bestaan er ook gratis Nederlandse tv zenders via de satelliet? Is Nederlandse tv via de satelliet in het buitenland te verkrijgen? Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een satelliet installatie? Welke satelliet ontvangers en satellietschotel zijn goed? Satelliet televisie, een overzicht:

ASTRA satelliet

Astra heeft 13 satellieten in zijn bezit. Doel van de eigenaar, SES-ASTRA, is dat tv kijken via de satelliet gelijk moet zijn aan een haarscherp beeld met een fantastisch geluidskwaliteit.
Voor de nieuwe en nog te lanceren Astra satellieten geldt: buiten het Europees continent zal er geen signaal (meer) te ontvangen zijn! Eigenaar van de Astra satellieten is SES ASTRA in Luxemburg van de SES groep. De SES groep is het grootste, beursgenoteerde, satelliet bedrijf ter wereld. De astra satellieten zijn de belangrijkste doorgevers van tv en radio zenders in Europa, bedoeld voor de consument. Voor de ontwikkelingen van de Nederlandse en Vlaamse tv via de satelliet , heeft Astra sinds kort een Benelux vestiging in Hilversum zitten. Meer informatie in het volgende artikel: Astra satelliet.

Britse BBC FTA tv via de ASTRA satelliet

Nu ook Channel4 en de ITV´s FTA (gratis) te ontvangen zijn via de ASTRA 2D 28.2 graden oost satelliet, samen met de 4 beroemde BBC tv zenders EN de BBC HD (high definition), is gratis Britse tv kijken via de satelliet een waar genot! Behalve de BBC tv zenders is sinds kort de commerciële Channel4 FTA (ongecodeerd, lees: gratis) te ontvangen op de Engelse 28.2 Astra 2D satelliet, samen met de zusterkanalen More 4, E4 en Film 4. Nadat ITV vorig jaar onder het SKY contract uit kwam en FTA ging, vormen deze FTA tv zenders het Freesat Bouquet op de Britse Astra 2D 28.2 satelliet. Fan van de Britse tv? Kijken naar de 28.2 Astra 2D satelliet! Meer informatie in het volgende artikel: Britse BBC FTA tv via de Astra satelliet.

BVN de gratis Nederlandstalig publieke FTA tv zender in het buitenland

Voor alle Nederlandstaligen die in het buitenland werken en wonen, er is slechts 1 Nederlandstalig FTA (gratis) te ontvangen via de ASTRA 19.2 satelliet. Nederlandse en Belgische tv ontvangen in het buitenland via BVN, een gratis Nederlandstalige tv zender voor alle Vlamingen en Nederlanders die zich waar ook ter wereld bevinden. BVN, Het Beste van Vlaanderen en Nederland is een FTA ( free-to-air dwz gratis te ontvangen) tv zender. Wat heb je nodig om BVN te instaleren en wereldwijd te ontvangen? Kan je BVN ontvangen op je vakantiebestemming? Een overzicht in het volgende artikel: BVN Nederlandstalig gratis publieke tv zender voor het buitenland.

Satelliet tv algemeen: Astra 19.2 en de Astra 23.5 satelliet voor de ontvangst van Nederlandse tv

Kort gezegd kijk je tv via een schotelantenne die in verbinding staat met een communicatie satelliet in de ruimte. De grootste en bekendste satelliet aanbieder met zijn satellietsystemen in Nederland is ASTRA. Via de Astra satelliet hebben we binnen Nederland 100% ontvangst en zelfs de mogelijkheid om tussen twee verschillende Astra satellietposities de publieke en commerciële tv zenders, HDTV en de regionale tv zenders te bekijken. Meer informatie in het volgende artikel: Satelliet tv algemeen: Astra 19.2 en de 23.5 Astra satelliet .

Internet via de satelliet

Iedereen die zich buiten het breedband Internet gebied bevindt, heeft sinds kort de mogelijkheid om Internet via de satelliet via Astra2Connect te ontvangen. Een goede oplossing voor een ieder die zich in afgelegen gebieden bevinden zoals bv: Scheepvaart, vakantie woningen in het buitenland, caravan, boot (enz). Astra2Connect heeft een basic pakket voor surfen, verzenden en ontvangen van e-mail dat 4 keer sneller gaat dan ISDN. Alleen beschikbaar binnen de footprints van de Astra 3 satelliet. Meer informatie in het volgende artikel: Internet via de Astra satelliet.

High Definition TV, het nieuwe tv-signaal, via de satelliet

Wat is HDTV precies? Wat is het grote voordeel van het kijken naar HDTV? HDTV kan gekeken worden via de ASTRA 3A 23.5 satelliet. HDTV is enorm in opkomst. Vermoedelijk zal HDTV nog dit jaar (2008) definitief doorbreken in Nederland. Via de satelliet Astra 3A 23.5º kan er HDTV ontvangen worden via een abonnement. De publieke omroep zal begin 2009 starten met de tv zenders NED 1, 2 en 3 in HD kwaliteit. Gratis te ontvangen HD zenders zijn oa: de Astra HD Demo Channel, Anixe HD (19.2), BBC HD (28.2) en de Arte HD op de 19.2 Astra satelliet.

Nederlandse tv ontvangen via de ASTRA satelliet

Tegenwoordig is het Nederlandse tv aanbod te ontvangen via 2 verschillende ASTRA satellieten, rijk aan zowel FTA (ongecodeerd, gratis) als gecodeerde (betaal) tv zenders met een keuze uit verschillende zenderpakketten. Aanbod van de Nederlandse tv via de ASTRA satellieten 19.2º en de 23.5º Oost is enorm. Keuze tussen free to air, gratis, ongecodeerde, gecodeerde, betaaltv, abonnement, HDTV, regionale, publieke, commerciële, keuze pakketen is overweldigend. Welke tv zenders ontvang je bij welke satelliet? En welke maat schotelantenne heb je nodig in Nederland? Even een overzicht in het volgende artikel: Nederlandse tv ontvangen via de Astra satellieten.

Satelliet tv in het buitenland

Aanschaf van de smartcard (betaal tv) in het buitenland. Indicatie welke maat schotelantenne nodig is voor een satelliet installatie in het buitenland.
Voor alle nieuwe ASTRA satellieten geldt: Buiten het (WEST) Europees continent zal er GEEN signaal meer doorlekken en/of te ontvangen zijn! Zoals bv met de nieuwe 23.5 ASTRA satelliet.
Of we nu voor werk, voor vakantie, voor een studie of dat we gewoon een tweede huis hebben in het buitenland, een ding hebben we allemaal gemeen: we schijnen niet zonder tv te kunnen. De enige mogelijkheid om de Nederlandse publieke en commerciële tv zenders te ontvangen op je vakantiebestemming of in het buitenland, is via satelliet tv. Meer informatie in het volgende artikel: SAtelliet tv in het buitenland.

Satellietontvanger dreambox

Wat is het grote voordeel van de digitale satellietontvanger Dreambox? Wat is een satellietontvanger en wat doet hij? Wat is het voordeel van digitale tv? Kan de Dreambox satellietsignalen oppikken? Kan een Dreambox een smartcard delen? Wat kan je met een netwerkaansluiting doen en met welke Dreambox modekllen kan je zelfstandig een harde schijf inbouwen? Overzicht van de voordelen van een Dreambox in het volgende artikel: Satellietontvanger dreambox.

Digitaal satelliet tv: de LNB

De LNB is een noodzakelijk onderdeel van satelliet televisie. Kan je digitale satelliet tv ontvangen zonder LNB? Wat is een LNB? Wat is het verschil tussen een single LNB, universele LNB, DUO LNB en een Quad LNB? De LNB zet de ontvangen satelliet signalen om in een lagere frequentie, haalt de ruis er uit en versterkt het signaal, die door coax kabel naar de satelliet ontvanger gaat. Doordat de LNB de signalen omzet, kunnen wij digitale satelliet tv kijken. Meer informatie in het volgende artikel: Digitaal satelliet tv: de LNB.

professionele satelliet installatie: Astra service dealer

Op zoek naar een professionele satelliet installatie specialist die alles weet over digitale tv en radio via de satelliet die erkend en gecertificeerd is door Astra, het grootste satelliet bedrijf ter wereld? De Astra service dealer is vakkundig en op de hoogte van alle ontwikkelingen in de satellietmarkt en geeft vakkundig advies over satelliet installaties, aanschaf en onderhoud. Hoe herkent u een professioneel satelliet specialist erkend door Astra? Kan iedereen zich een Astra dealer noemen? Meer informatie in het volgende artikel: Professionele satelliet installatie: Astra service dealer.

Digitale HDTV zenders via de satelliet

HDTV is een grote hit in Amerika en hier in Europa begint het in een stroomversnelling te komen. Steeds meer HD diensten worden aangeboden. Waren enkele jaren geleden nog slechts enkele tv zenders HD, nu kent de Nederlandse digitale HDTV een ruime keus uit HD zenders via de Astra satelliet. Via welke satelliet kan ik welke digitale tv zenders in HD ontvangen? Hoe kan ik HDTV zenders vinden? Hoe kom ik aan een smartcard om naar HD kanalen te kunnen kijken via de satelliet? Meer informatie in het volgende artikel: Digitale HDTV zenders via de satelliet.

Satelliet tv algemeen: Astra 19.2 en de 23.5 Astra satelliet

Kort gezegd kijk je tv via een schotelantenne die in verbinding staat met een communicatie satelliet in de ruimte. De grootste en bekendste satelliet aanbieder met zijn satellietsystemen in Nederland…

Nederlandse tv ontvangen via de Astra satellieten

Aanbod van de Nederlandse tv via de ASTRA satellieten 19.2º en de 23.5º Oost is enorm. Keuze tussen free to air, gratis, ongecodeerde, gecodeerde, betaaltv, abonnement, HDTV, regionale, publieke, comm…

Satelliet tv in het buitenland

Of we nu voor werk, voor vakantie, voor een studie of dat we gewoon een tweede huis hebben in het buitenland, een ding hebben we allemaal gemeen: we schijnen niet zonder tv te kunnen. De enige mogelij…
BVN de Nederlandstalig publieke tv zender in het buitenland

BVN de Nederlandstalig publieke tv zender in het buitenland

Nederlandse en Belgische tv ontvangen in het buitenland via BVN, een gratis Nederlandstalige tv zender voor alle Vlamingen en Nederlanders die zich waar ook ter wereld bevinden. BVN, Het Beste van Vla…
Satellietontvanger Dreambox

Satellietontvanger Dreambox

Wat is het grote voordeel van de digitale satellietontvanger Dreambox? Wat is een satellietontvanger en wat doet hij? Wat is het voordeel van digitale tv? Kan de Dreambox satellietsignalen oppikken? K…
Internet via de satelliet

Internet via de satelliet

Iedereen die zich buiten het breedband Internet gebied bevindt, heeft sinds kort de mogelijkheid om Internet via de satelliet via Astra2Connect te ontvangen. Een goede oplossing voor een ieder die zic…

Britse BBC FTA tv via de Astra satelliet

Behalve de BBC tv zenders is sinds kort de commerciële Channel4 FTA (ongecodeerd, lees: gratis) te ontvangen op de Engelse 28.2 Astra 2D satelliet, samen met de zusterkanalen More 4, E4 en Film 4. Nad…
Astra satellieten

Astra satellieten

Eigenaar van de Astra satellieten is SES ASTRA in Luxemburg van de SES groep. De SES groep is het grootste, beursgenoteerde, satelliet bedrijf ter wereld. De astra satellieten zijn de belangrijkste do…

Digitaal satelliet tv: de LNB

De LNB is een noodzakelijk onderdeel van satelliet televisie. Kan je digitale satelliet tv ontvangen zonder LNB? Wat is een LNB? Wat is het verschil tussen een single LNB, universele LNB, DUO LNB en e…
Gepubliceerd door Roberta op 14-09-2010, laatst gewijzigd op 21-11-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties