Roberta » Specials » Kleding van wol

Reinigen, onderhoud, verzorging en wassen van wollen kleding

Reinigen, onderhoud, verzorging en wassen van wollen kleding Als de dagen koud zijn, groeit de behoefte naar warme kleding. Wollen kleding voldoet aan die behoefte. Reiniging, onderhoud en verzorging van wollen kleding heeft speciale aandacht nodig. Krimp van een wollen trui is een grote ergernis, ook pluis op je mooie nieuwe wollen kleding. Kwaliteit van wol kan behoorlijk verschillend zijn, doordat wol van verschillende schapen komt, maar ook door het gebruik van synthetische garens.

Wol

Wol is een uniek natuur product. Zuiver wol komt van schapen. Het mooie en fijne wolsoort Merino komt van de Merinoschaap. Schapen zijn er in verschillende soorten. Hierdoor is de kwaliteit van wol verschillend. De ene wollen trui gaat lubberen, de ander niet, de ene wollen kledingstuk kan in de moderne wasmachine, de ander niet, een ander prachtig wollen kledingstuk gaat pluizen, weer een ander niet. Het heeft allemaal te maken met de verschillen van zuiver wol, de verschillen tussen fijne wolsoorten en de verschillen doordat wol gemengd is met goedkopere synthetische garens waardoor kwaliteitsverlies optreedt. Wol heeft echter veel voordelen. Als je weet hoe je krimp kan voorkomen tijdens het wassen van wollen kleding en als je weet hoe je wollen kleding kan verzorgen, heb je een leven lang plezier. Echte, zuivere en pure wollen kleding is een investering voor het leven!

Wollen kleding, wat is het voordeel?

Tijdens koude dagen verlangen we naar warme en behaaglijke kleding. Wollen kleding is ideaal. Wol is warmer dan katoen en verkleurd niet. Doordat wol een natuurlijk materiaal is afkomstig van schapen, is het niet belastend voor het milieu. Wat zijn nog meer de voordelen van wollen kleding? Lees het volgende artikel voor meer informatie: Wollen kleding, wat zijn de voordelen?

Wassen wollen kleding, hoe voorkom je krimp?

Er is een nadeel aan wollen kleding: krimp tijdens de handwas. Wie heeft niet ooit te maken gehad met een wollen trui die gekrompen was? Hoe ontstaat krimp van wollen kleding? Hoe kunnen we krimp van wollen kleding voorkomen? Inmiddels zijn er enkele technieken om krimp van wollen kleding te voorkomen. Lees het volgende artikel voor meer informatie: Wassen van een wollen trui, hoe voorkomen we krimp?

Verschillende fijne wolsoorten gebruikt in kleding

Zodra het koud is, groeit de behoefte aan warme, wollen kleding. Fijne wolsoorten, zoals het zuivere Merino wol van de Merinoschapen in kleding voelen zacht aan en vallen soepel in model. Fijne wolsoorten zijn duur maar een investering voor het leven. Fijne wolsoorten is een luxe om te dragen. De kwaliteit van kleding gemaakt van zuiver en pure fijne wolsoorten is hoog, erg hoog zelfs. Om de prijs te drukken wordt vaak synthetische garens verwerkt in wollen kleding. Niet altijd beseffen we tijdens de aanschaf van een wollen trui dat het gaat om een wollen trui dat gemengd is met goedkopere synthetische garens. Zodra synthetische garens verwerkt worden in wollen kleding is de kans op lubberen groot. Kleding gemaakt van zuiver weer kan onder bepaalde weerstype statisch worden. Wat kan er gedaan worden om het knetteren te verminderen? Lees het volgende artikel voor meer informatie: Verschillende fijne wolsoorten gebruikt in kleding.

Verzorging, reiniging en onderhoud van wollen kleding

Niets is warmer dan een wollen muts, wollen sjaal en een dikke wollen trui tijdens koude winterse dagen. Zonder warme breisels komen we de winter niet door. Doordat wol goed ademt, is wol ook geschikt voor warme dagen. Wollen kleding heeft verzorging en onderhoud nodig. Wat te doen met wollen kleding dat is gaan pluizen of “pillen”? Hoe kan je een gaatje in wollen kleding repareren? Mag je wollen kleding strijken? Goede reiniging, verzorging en onderhoud van wollen kleding zorgt dat wollen kleding een leven lang mee gaat. Lees het volgende artikel voor meer informatie: Reiniging, onderhoud en verzorging van wollen kleding.
Wassen wollen kleding, hoe voorkom je krimp?

Wassen wollen kleding, hoe voorkom je krimp?

Als de dagen koud zijn, groeit de behoefte naar warme kleding. Wollen kleding voldoet aan die behoefte. Er is een nadeel aan wollen kleding: krimp tijdens de handwas. Wie heeft niet ooit te maken geha…

Verschillende fijne wolsoorten gebruikt in kleding

Zodra het koud is, groeit de behoefte aan warme, wollen kleding. Fijne wolsoorten in kleding voelen zacht aan en vallen soepel in model. Fijne wolsoorten zijn duur. Om de prijs te drukken wordt vaak s…

Wollen kleding, wat zijn de voordelen?

Tijdens koude dagen verlangen we naar warme en behaaglijke kleding. Wollen kleding is ideaal. Wat zijn de voordelen van wollen kleding?
Verzorging, reiniging en onderhoud van wollen kleding

Verzorging, reiniging en onderhoud van wollen kleding

Niets is warmer dan een wollen muts, wollen sjaal en een dikke wollen trui tijdens koude winterse dagen. Zonder warme breisels komen we de winter niet door. Doordat wol goed ademt, is wol ook geschikt…
Gepubliceerd door Roberta op 15-03-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.