Roberta » Specials » Ruimtevaart

Ruimtevaart ESA Astronaut Andre Kuipers, NASA, ruimte rommel

Welke organisatie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ruimtevaart in Europa? Wie ontwikkeld het Europees ruimtevaartprogramma? Het grootste onderdeel van de European Space Agency zit in Noordwijk, Nederland. ESTEC is het Europees centrum voor ruimtevaartonderzoek en ruimtevaarttechnologie. Hoe ziet de toekomst van de ruimtevaart er uit voor Nederland? De Nederlandse astronaut Andre Kuipers werkt voor ESA de European Space Agency. Wanneer start zijn nieuwe ruimtevaartmissie?

Ruimtevaart in Nederland

Ruimtevaart in Nederland doet het goed. Ongeveer 60 bedrijven en ondernemingen in Nederland zijn bezig met ruimtevaart en ruimtevaart technologieën. In Noordwijk zit ESTEC, onderdeel van ESA de Europees ruimtevaartorganisatie, die gespecialiseerd zijn in ruimtevaarttechnologie en het grootste onderdeel van ESA. Hoe ziet de ruimtevaart toekomst er uit in Nederland? Wat zijn de voordelen van ruimtevaart? Hoe gaat het met de nieuwe ruimtevaart missie van de Nederlandse ESA-astronaut Andre Kuipers? Meer informatie in het volgende artikel: Ruimtevaart in Nederland.

Andre Kuipers ESA astronaut

De Nederlandse ESA astronaut Andre Kuipers heeft een leven dat in het teken van de ruimtevaart staat. Een jongensdroom die is uitgekomen. Hoe is Andre Kuipers als onderzoeker bij de ESA, het Europees Ruimtevaart Organisatie, terechtgekomen? Wanneer werd Kuipers aangenomen als kandidaat atronaut? Wanneer was Kuipers eerste ruimtevaart vlucht? Wanneer is Kuipers volgende ruimtemissie? Wie was de eerste Nederlander in de ruimte? Andre Kuipers, ESA astronaut in het volgende artikel: Andre Kuipers ESA astronaut.

ESA Europese ruimtevaartorganisatie - European Space Agency

ESA, de Europese ruimtevaart organisatie, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van ruimtevaart binnen Europa en voor het Europees ruimtevaartprogramma. ESA ontwikkelt technologieën die gebruik maken van satellieten en ESA werkt samen met ruimtevaartorganisaties buiten Europa. ESA kent verschillende vestigingen in Europa, elk met hun eigen taken: ESTEC in Noordwijk, ESOC in Darmstadt, EAC in Keulen en ESRIN in Frascati (Rome). Meer informatie in het volgende artikel: ESA Europese ruimtevaartorganisatie, European Space Agency.

ESTEC: Europees centrum ruimtevaart onderzoek en technologie

ESTEC is het Europees Centrum voor Ruimteonderzoek en technologie in Noordwijk Nederland. ESTEC is onderdeel van ESA: European Space Agency, het Europees Ruimtevaartorganisatie. Estec is het grootste filiaal van ESA. Wat zijn de belangrijkste taken van het technologisch centrum ESTEC in Noordwijk? Waar is ESTEC verantwoordelijk voor? Hoe testen ze de satellieten in het ESTEC ruimtevaart testcentrum? Wanneer is een satelliet klaar om de ruimte in te gaan? ESTEC, een overzicht in het volgende artikel: ESTEC Europees centrum ruimtevaart onderzoek en technologie.

Ruimtepuin: afval en rommel in de ruimte

Afval en rommel in de ruimte: ook in de ruimte barst het van het afval, zwerfafval en ruimteschroot. Nog niet eens zo lang geleden botsten twee satellieten op elkaar. Wanneer zal het eerste echte kosmische verkeersongeluk plaatsvinden? We weten allemaal dat de aarde vol is met afval en rommel, maar hoe erg is deze rommel en afval in de ruimte? Hoeveel ruimtepuin draait er om de aarde heen? Wat zijn de gevolgen van ruimterommel voor een ruimtestation of astronaut? Wat zijn de oplossingen? Een overzicht in het volgende artikel: Ruimtepuin: afval en rommel in de ruimte.

NASA: is er nog toekomst voor het ruimtevaartagentschap?

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA kan amper aan zijn operationele verplichtingen doen, zonder een jaarlijkse miljardeninjectie. Er is geen opvolger voor de Space Shuttle, NASA astronauten moeten noodgedwongen meeliften met de Russen om het internationale ruimtestation ISS te bereiken. Voor alle projecten, dat het ruimtevaartorganisatie NASA zo interessant maken, is simpel geen geld meer. Is er nog toekomst voor het Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA? Meer informatie in het volgende artikel: NASA: is er nog toekomst voor het ruimtevaartagentschap?.
Andre Kuipers ESA astronaut

Andre Kuipers ESA astronaut

De Nederlandse ESA astronaut Andre Kuipers heeft een leven dat in het teken van de ruimtevaart staat. Hoe is Andre Kuipers als onderzoeker bij de ESA, het Europees Ruimtevaart Organisatie, terechtgeko…
ESTEC: Europees centrum ruimtevaart onderzoek en technologie

ESTEC: Europees centrum ruimtevaart onderzoek en technologie

ESTEC is het Europees Centrum voor Ruimteonderzoek en technologie in Noordwijk Nederland. ESTEC is onderdeel van ESA: European Space Agency, het Europees Ruimtevaartorganisatie. Estec is het grootste…
NASA: is er nog toekomst voor het ruimteagentschap?

NASA: is er nog toekomst voor het ruimteagentschap?

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA kan amper aan zijn operationele verplichtingen doen, zonder een jaarlijkse miljardeninjectie. Er is geen opvolger voor de Space Shuttle, NASA astronauten moe…

Ruimtepuin: afval en rommel in de ruimte

Afval en rommel in de ruimte: ook in de ruimte barst het van het afval, zwerfafval en ruimteschroot. Nog niet eens zo lang geleden botsten twee satellieten op elkaar. Wanneer zal het eerste echte kosm…

Ruimtevaart in Nederland

Ruimtevaart in Nederland doet het goed. Ongeveer 60 bedrijven en ondernemingen in Nederland zijn bezig met ruimtevaart en ruimtevaart technologieën. In Noordwijk zit ESTEC, onderdeel van ESA de Europe…
Gepubliceerd door Roberta op 27-01-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.