Roberta » Specials » Vreemdgaan ontdekt

Kenmerken vreemdgaan, vreemdgaan ontdekken en herkennen

Kenmerken vreemdgaan, vreemdgaan ontdekken en herkennen Een ernstige crisis ontstaat tussen de huwelijkspartners na het ontdekken van vreemdgaan. Impulsieve beslissingen zijn onder invloed van de emoties zo gemaakt, vaak ten spijt. Waarom gaat iemand vreemd? Heeft vreemdgaan een functie in het huwelijk? Welke bindende factoren zorgen dat de partners bij elkaar blijven na de ontdekking van het vreemdgaan? Wat als de ontrouwe partner door wil gaan met zowel de vaste relatie als met de minnaar of minnares? Hoe verwerk je overspel? Hoe verwerk je ontrouw

Emoties en vreemdgaan

Een buitenechtelijke affaire binnen het huwelijk roept de nodige emoties op bij de partners. Zowel de ontrouwe partner die vreemdgaat als bij de trouwe vaste partner ontwikkelen zich zeer sterke emoties. Wat is een kenmerk van een emotionele schok? Wat is het verschil tussen jaloersheid en afgunst binnen een huwelijk waar een van de partners vreemdgaat? Is vreemdgaan een breuk van vertrouwen tussen de vaste partners? Emoties en vreemdgaan, een overzicht in het volgende artikel: Emoties en vreemdgaan.

Beginfase vreemdgaan: de voor en nadelen

Opmerkelijk dat de partner die verliefd is geworden op een ander zo gemakkelijk vreemd kan gaan zonder goed de voor en nadelen van het vreemdgaan op een rijtje te zetten. Door sterke en verwarrende gevoelens en emoties en een sterk innerlijk conflict komen vele ontrouwe partners er niet toe hun vaste partner te vertellen over hun ontrouw. Achterdocht en argwaan groeien met de dag bij de vaste partner door de eerste tekenen en kenmerken van vreemdgaan bij de ontrouwe partner. Meer informatie in het volgende artikel: Beginfase vreemdgaan: voor en nadelen.

Ontdekking vreemdgaan: emotionele uitbarsting

Een ernstige crisis ontstaat na de ontdekking van vreemdgaan, niet zelden pleegt de trouwe partner zelfmoord of dreigt met weggaan. Intense emoties overspoelen de trouwe partner na de ontdekking van het vreemdgaan, impulsieve beslissingen waar later spijt van komt, zijn zo gemaakt. Ook de ontrouwe partner heeft last van intensieve gevoelens, maar beseft zelden hoe zijn relatie er echt voor staat met de derde. Meer informatie in het volgende artikel: Ontdekking vreemdgaan: emotionele uitbarsting.

Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?

Gaan mensen vreemd omdat er iets mis is met de vaste relatie of omdat er iets mis is met de vaste partner? Zijn er redenen waarom iemand vreemd gaat dat niets te maken heeft met de vaste relatie of met de vaste partner? Heeft vreemdgaan een functie binnen het huwelijk? Waarom gaan mannen vreemd? Waarom gaan vrouwen vreemd? Waarom gaat iemand vreemd als hij een goed huwelijk heeft? Een overzicht waarom iemand vreemd kan gaan in het volgende artikel: Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?.

Vreemdgaan ontdekken, wanneer blijf je bij elkaar?

Blijvende factoren kunnen doorslaggevend zijn voor de partners om bij elkaar te blijven na het ontdekken van vreemdgaan. Als de kwaliteit van de relatie of huwelijk redelijk tot goed was voor de buitenechtelijke affaire en zelfs als de gevoelens tussen de twee partners op een laag pitje staat, kan het huwelijk en de relatie overleven na het overspel van de ontrouwe partner. Maar wat als de ontrouwe partner door wil gaan met zowel de vaste relatie als met de minnaar of minnares? Meer informatie in het volgende artikel: Vreemdgaan ontdekt, wanneer blijf je bij elkaar?.

Verwerking vreemdgaan

Blijft de ontrouwe partner zijn relatie met de minnaar of minnares voortzetten na de ontdekking van vreemdgaan binnen het huwelijk? Stopt de ontrouwe partner onmiddellijk met de buitenechtelijke affaire? Bouwt de ontrouwe partner een vriendschap op met de inmiddels ex minnaar of minnares? Hoe moet de trouwe vaste partner de ontrouw en het overspel verwerken? Hoe om te gaan met het wantrouwen, wrok en verdriet? Kan huwelijksbemiddeling of relatietherapie helpen? Meer informatie in het volgende artikel: Verwerking vreemdgaan.

Oorzaak vreemdgaan: de hersenen

Zit de oorzaak van vreemdgaan tussen de oren? Volgens sociaal psycholoog Johan Karremans van de Radboud Universiteit is de reden van vreemdgaan: de hersenen. Hij onderzocht mensen met een vaste relatie, die ondanks hun vaste partner, de neiging hebben met anderen te flirten en die op anderen vallen. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat deze groep mensen minder controle hadden over een bepaald gebied in de hersenen. Meer informatie in het volgende artikel: Oorzaak vreemdgaan: de hersenen.

Vreemdgaan: ontlading tijdens het verwerkingsproces

Er zijn echtparen die vrezen dat ze het vreemdgaan nooit kunnen verwerken. De agressie en de kwaadheid die bij de vaste partner naar boven komt is tijdens het verwerkingsproces van ontrouw zeer heftig! Ook de ontrouwe partner heeft veel te maken met gevoelens van agressie. Is het beter voor de partners om apart het verwerkingsproces door te maken na vreemdgaan? Is relatietherapie zinvol? Komen de partners ooit tot een verzoening en vergeving na het ontdekken van vreemdgaan? Meer informatie in het volgende artikel: Vreemdgaan: ontlading tijdens het verwerkingsproces.

Onderzoek vreemdgaan

Exacte cijfers over vreemdgaan zijn moeilijk te verkrijgen, een reden is omdat er een taboe heerst over het onderwerp vreemdgaan en de vreemdgangers er liever over liegen tijdens een onderzoek, maar ook omdat de definitie van vreemdgaan voor een ieder een heel andere betekenis heeft. Is vreemdgaan een sekslijn bellen? Is vreemdgaan een ander zoenen? Is verliefd worden op een ander vreemdgaan? Wat is je eigen definitie van vreemdgaan en is je partner op de hoogte van deze definitie? Meer informatie in het volgende artikel: Onderzoek vreemdgaan.

Verklaring vreemdgaan

Vreemdgaan is een natuurlijke drift, vol met passie en hartstocht. Vreemdgaan wordt sterk veroordeeld. Toch zijn er veel mensen redelijk begripvol over het vreemdgaan, domweg omdat velen geloven dat vreemdgaan een natuurlijke drift is, een sterke drang waar de mens aan moet voldoen. Is dit een verklaring van vreemdgaan? Hoe zit het met de biologische vreemdgaan verklaring? Als vreemdgaan een verbod is, roept dat niet een neiging tot verzet tegen dat verbod op vreemdgaan? Meer informatie in het volgende artikel: Verklaring vreemdgaan.

Vrouwen en vreemdgaan

De helft van alle vrouwen is verliefd (geweest) op een ander en een op de tien van de Nederlandse vrouw is naar bed geweest met een ander dan de vaste partner. Vrouwen geven aan veel minder tevreden te zijn met de vaste relatie dan mannen. Heeft een hoge opleiding iets te maken dat een vrouw vreemd gaat? Gaan vrouwen vaker vreemd dan mannen? Of gaat de vrouw vreemd om vanuit biologisch oogpunt sterk genetisch materiaal te bemachtigen voor het nageslacht? Meer informatie in het volgende artikel: Vrouwen en vreemdgaan.

Relatiebreuk: uit elkaar, en dan?

Na een relatiebreuk of scheiding weer single zijn is moeilijk. Uit elkaar gaan is pijnlijk en extra verdrietig als er kinderen bij betrokken zijn. Hoe om te gaan met de schuldgevoelens? Hoe kan de relatiebreuk verwerkt worden? Hoe verder nadat jullie uit elkaar zijn gegaan? Hoe moet het met de kinderen en met het huis? Hoe kan je leren van een scheiding en toepassen op een eventueel volgende relatie? Hoe bouw je zelfvertrouwen op? Hoe begin je opnieuw? Meer informatie in het volgende artikel: Relatiebreuk: uit elkaar, en dan?.

Vreemdgaan zonder betrapt te worden

Overspel plegen zonder sporen, kan dat? Vreemdgaan zonder betrapt te worden, kan dat? Sporen wissen als je vreemdgaat vergt veel werk, veel gelieg en bedrog. Een lijstje opstellen van zaken waar een vreemdganger rekening mee moet houden, wil de geheime affaire niet uitkomen, is makkelijk. Heel moeilijk zal het gelieg en bedrieg zijn. Het gedrag verandert van de vreemdganger, dat is een spoor dat altijd ontdekt zal worden! Meer informatie in het volgende artikel: Vreemdgaan zonder betrapt te worden.

Vreemdgaan versus de trouwe partner

Je partner gaat vreemd. Je weet het of je vermoed het. Het is vernederend om binnen een vaste huwelijks relatie te moeten ontdekken dat je vaste huwelijks partner vreemd gaat. Accepteer je het? Cijfer je jezelf weg? Of ga je jezelf redden en kom je op voor je eigen geluk? Kies je voor jezelf of voor een leven vol drama´s met bedrog, affaires, overspel en gelieg? Meer informatie in het volgende artikel: Vreemdgaan versus de trouwe partner.
Ontdekken vreemdgaan: emotionele uitbarsting

Ontdekken vreemdgaan: emotionele uitbarsting

Een ernstige crisis ontstaat na de ontdekking van vreemdgaan, niet zelden pleegt de trouwe partner zelfmoord of dreigt met weggaan. Intense emoties overspoelen de trouwe partner na de ontdekking van h…
Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?

Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?

Gaan mensen vreemd omdat er iets mis is met de vaste relatie of omdat er iets mis is met de vaste partner? Zijn er redenen waarom iemand vreemd gaat dat niets te maken heeft met de vaste relatie of me…
Vreemdgaan zonder betrapt te worden

Vreemdgaan zonder betrapt te worden

Overspel plegen zonder sporen, kan dat? Vreemdgaan zonder betrapt te worden, kan dat? Sporen wissen als je vreemdgaat vergt veel werk, veel gelieg en bedrog. Een lijstje opstellen van zaken waar een v…
Vrouwen en vreemdgaan

Vrouwen en vreemdgaan

De helft van alle vrouwen is verliefd (geweest) op een ander en een op de tien van de Nederlandse vrouw is naar bed geweest met een ander dan de vaste partner. Vrouwen geven aan veel minder tevreden t…
Relatiebreuk: uit elkaar, en dan?

Relatiebreuk: uit elkaar, en dan?

Na een relatiebreuk of scheiding weer single zijn is moeilijk. Uit elkaar gaan is pijnlijk en extra verdrietig als er kinderen bij betrokken zijn. Hoe om te gaan met de schuldgevoelens? Hoe kan de rel…
Vreemdgaan: ontlading tijdens het verwerkingsproces

Vreemdgaan: ontlading tijdens het verwerkingsproces

Er zijn echtparen die vrezen dat ze het vreemdgaan nooit kunnen verwerken. De agressie en de kwaadheid die bij de vaste partner naar boven komt is tijdens het verwerkingsproces van ontrouw zeer heftig…
Verwerking vreemdgaan

Verwerking vreemdgaan

Blijft de ontrouwe partner zijn relatie met de minnaar of minnares voortzetten na de ontdekking van vreemdgaan binnen het huwelijk? Stopt de ontrouwe partner onmiddellijk met de buitenechtelijke affai…
Vreemdgaan ontdekt, wanneer blijf je bij elkaar?

Vreemdgaan ontdekt, wanneer blijf je bij elkaar?

Blijvende factoren kunnen doorslaggevend zijn voor de partners om bij elkaar te blijven na de ontdekking van het vreemdgaan. Als de kwaliteit van de relatie of huwelijk redelijk tot goed was voor de b…
Beginfase vreemdgaan, de voor- en nadelen

Beginfase vreemdgaan, de voor- en nadelen

Opmerkelijk dat de partner die verliefd is geworden op een ander zo gemakkelijk vreemd kan gaan zonder goed de voor en nadelen van het vreemdgaan op een rijtje te zetten. Door sterke en verwarrende ge…
Onderzoek vreemdgaan

Onderzoek vreemdgaan

Exacte cijfers over vreemdgaan zijn moeilijk te verkrijgen, een reden is omdat er een taboe heerst over het onderwerp vreemdgaan en de vreemdgangers liever liegen tijdens een onderzoek, maar ook omdat…
Verklaring vreemdgaan

Verklaring vreemdgaan

Vreemdgaan is een natuurlijke drift, vol met passie en hartstocht. Vreemdgaan wordt sterk veroordeeld. Toch zijn er veel mensen redelijk begripvol over het vreemdgaan, domweg omdat velen geloven dat v…
Emoties en vreemdgaan

Emoties en vreemdgaan

Een buitenechtelijke affaire binnen het huwelijk roept de nodige emoties op bij de partners. Zowel de ontrouwe partner die vreemdgaat als bij de trouwe vaste partner ontwikkelen zich zeer sterke emoti…
Oorzaak vreemdgaan: de hersenen

Oorzaak vreemdgaan: de hersenen

Zit de oorzaak van vreemdgaan tussen de oren? Volgens sociaal psycholoog Johan Karremans van de Radboud Universiteit is de reden van vreemdgaan: de hersenen. Hij onderzocht mensen met een vaste relati…
Vreemdgaan versus de trouwe partner

Vreemdgaan versus de trouwe partner

Je partner gaat vreemd. Je weet het of je vermoed het. Het is vernederend om binnen een vaste huwelijks relatie te moeten ontdekken dat je vaste huwelijks partner vreemd gaat. Accepteer je het? Cijfer…
Gepubliceerd door Roberta op 04-02-2011, laatst gewijzigd op 07-11-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.