Roberta » Specials » Werkende moeders

Voordeel persoonlijk en zakelijk netwerk opbouwen

Voordeel persoonlijk en zakelijk netwerk opbouwen Hoe kunnen drukke werkende moeders goed omgaan met hun tijd? Hoe belangrijk is het voor werkende moeders om een goed persoonlijk netwerk te hebben? Hoe belangrijk is het voor werkende vrouwen om een goed zakelijk netwerk op te bouwen? Hoe zwaar is de overgang voor werkende moeders? Hoe kunnen werkende vrouwen goed omgaan met kritiek? Hoe kunnen werkende moeders promotie maken? Bestaat er een tijdschrift speciaal voor werkende moeders met ambitie?

Time management tips: zorgvuldig omgaan met kostbare tijd

Tijd is kostbaar. Werkende moeders hebben vaak niet genoeg aan 24 uur per dag. Werkende moeders komen tijd tekort. Hoe kunnen we goed omgaan met de beschikbare tijd? Efficiënt werken en de tijdsbesteding optimaal benutten is voor veel hardwerkende mensen lastig. Door enkele gedragingen aan te passen, besparen we veel tijd. Enkele bruikbare time management tips voor iedere manager, bedrijfsleider of zakenman. Hoe kunnen we tijdwinst behalen door ons gedrag op het werk te veranderen? Weten we welke doelen we voor ogen hebben? Weten we wat belangrijk is? Time management tips, zorgvuldig omgaan met kostbare tijd, een overzicht: Time management tips: zorgvuldig omgaan met kostbare tijd.

Werkende moeder: voordeel persoonlijk netwerk opbouwen

Netwerken voor een werkende moeder kan grote voordelen opleveren voor een drukke vrouw die werkt en moeder is. Van werken worden we blij, toch is de balans bij veel werkende moeders tussen werk en privé ver te zoeken. Wat geeft energie en wat kost energie? Waarschijnlijk dat een persoonlijk netwerk veel oplossingen geeft voor de problemen waar een werkende moeder dagelijks mee te maken heeft. Meer informatie in het volgende artikel: Werkende moeder: voordeel persoonlijk netwerk opbouwen.

Werkende moeders in de overgang

Hoe zwaar is het om in de overgang en een werkende moeder te zijn? Hoe zwaar is de overgang? Hoe zwaar is om werkende moeder te zijn? Hoe zwaar is het om een werkende moeder te zijn die in de overgang zit? Hoe zwaar drukt de belasting van alle verplichtingen en verantwoordelijkheden op de schouders van een vrouw die in de overgang zit, werkt, een eigen bedrijf heeft en (jonge) kinderen heeft? In ons hectisch leven, waar de druk van de maatschappij torenhoog is, draven we onszelf compleet voorbij. Hoe houd je alle ballen hoog in de lucht tijdens de overgang? Meer informatie in het volgende artikel: Werkende moeders in de overgang.

Werk en carrière: hogerop komen

Je hebt een fijne baan. Je hebt plezier in je werk. Je zou graag hogerop willen komen. Hoe doe je dat? Welke stappen zou je moeten ondernemen om meer invloed te krijgen? Hoe bevorder je de effectiviteit? Moet je jezelf blijven? Is invloed hebben belangrijk? Moet je goed kunnen samenwerken? Hoe belangrijk is effectiviteit om promotie te maken? Als werkende moeder weten we alles over verantwoordelijkheid nemen, we tonen dit echter te weinig op de werkvloer! Show altijd dat je je verantwoordelijkheid neemt! Het zijn kleine subtiele aanpassingen die voor grote carrièrekansen kunnen zorgen! Een overzicht in het volgende artikel: Werk en carrière: hogerop komen.

Werkende vrouwen: succesvol zakelijk netwerk opbouwen

Netwerken, hoe bouw je als werkende vrouw een effectief en succesvol zakelijk netwerk op? Wat is een zakelijk netwerk? Wat zijn de grote voordelen van een zakelijk netwerk opbouwen voor een werkende vrouw? Welke grote voordelen kent een zakelijk netwerk? Wat is het belang van een netwerk voor een werkende vrouw? Waar zit de kracht van een succesvol zakelijk netwerk? Waar zit de kracht van een goed zakelijk netwerk? Kunnen startende vrouwelijke ondernemers ervaringen uitwisselen met andere vrouwelijke collega´s? Is het makkelijk om vrouwelijke talenten te vinden? Meer informatie in het volgende artikel: Werkende vrouwen: succesvol zakelijk netwerk opbouwen.

Lof tijdschrift voor werkende moeders met ambitie

Een tijdschrift voor werkende moeders met ambitie gemaakt door werkende moeders. Moeders die graag succesvol zijn op zowel haar werk als thuis bij haar kinderen. Hoe combineren zij werk en gezin? Welke thema´s komen aan bod? Was de oprichting van het blad Lof voor en door werkende moeders een antwoord op de behoefte van veel werkende vrouwen? Hoe combineer je ambitie met een gezin? Waarom een tijdschrift voor werkende moeders met ambitie? Hoe kan je als werkende moeders omgaan met stress, schuldgevoelens, de overgang en met de liefde? Hoe kan de werkende moeder met ambitie een balans vinden tussen werk en gezin? Meer informatie in het volgende artikel: Lof tijdschrift voor werkende moeders met ambitie.

Eetstoornis: volwassen succesvolle vrouw met anorexia

Anorexia is niet een typische ziekte onder tieners, veel volwassen en succesvolle vrouwen, vaak dertigers, hebben tegenwoordig te maken met een eetstoornis. Wat zijn de oorzaken van anorexia onder volwassen vrouwen? Hoe kunnen geslaagde, slimme en intelligente, succesvolle volwassen vrouwen een eetstoornis ontwikkelen? Hoe kunnen succesvolle werkende moeders een eetstoornis ontwikkelen? Meer informatie in het volgende artikel: Eetstoornis: volwassen succesvolle vrouw met anorexia.

Omgaan met kritiek versus gelukkig worden

Wat ons gelukkig maakt in het leven is steun, waardering en acceptatie van anderen ontvangen vanuit onze omgeving. Hoe reageer jij op kritiek? Kritiek geeft ons het nare gevoel dat we niet geaccepteerd worden zoals we zijn. Werkende moeders krijgen ook geregeld te maken met kritiek. Wie vervolgens de houding aanneemt van "Ik doe toch lekker wat ik zelf wil" staat zijn eigen ontwikkeling en dus geluk in de weg. Hoe kan je als werkende moeder goed omgaan met kritiek? Verstandig omgaan met je emoties en gevoelens, zou volgens hoogleraar Roos Vonk de eerste stap zijn naar de ontwikkeling van geluk. Een overzicht in het volgende artikel: Omgaan met kritiek versus gelukkig worden.

Nietsdoen, hoe moeilijk is het om helemaal niets te doen?

We doen te weinig niets. In ons hectisch leven waar de druk van de maatschappij torenhoog is, draven we regelmatig onszelf compleet voorbij. Nietsdoen geeft rust. Nietsdoen geeft creatieve ideeën en brengt oplossingen voor problemen in ons dagelijks leven. Nietsdoen is om op het juiste moment die dingen te doen die juist zijn. Hoe moeilijk is het om niets te doen? En waarom heeft nietsdoen zo´n negatieve klank voor veel mensen? Bestaat nietsdoen wel? Meer informatie in het volgende artikel: Nietsdoen, hoe moeilijk is het om helemaal niets te doen?

Geschiedenis beroepsarbeid van de vrouw eind 19de eeuw

In de 19de eeuw werden vrouwen niet uitgesloten van arbeid, vaak moesten ze wel werken wegens geldgebrek en armoede, maar er waren beperkingen. De verheerlijking van het moederschap speelde een grote rol, maar ook wegens de bescherming van het gezin. De werkende vrouw kon geen borstvoeding geven op het werk, wat de overlevingskansen van de baby´s sterk verminderde. De bezorgdheid over de toekomst van het nageslacht zorgde ervoor dat zwangere getrouwde vrouwen werden ontslagen eind 19de eeuw. Meer informatie in het volgende artikel: Geschiedenis beroepsarbeid van de vrouw eind 19de eeuw.

Geldproblemen en schulden: reden tot ruzie met de partner

Geldproblemen binnen de relatie is de grootste bron van ruzie tussen de partners. Zijn de financiën uit balans? Zijn er te veel schulden? Geldproblemen zijn goed te bestrijden als beide partners goed op de hoogte zijn van de maandelijkse inkomsten en uitgaven. Leren budgetteren en het opstellen van een goed budget voor partners die te veel geld uitgeven, bied uitkomst. Zakgeld is een krachtig middel tegen geld problemen. Verder nog tips om het inkomen te doen stijgen. Meer informatie in het volgende artikel: Geldproblemen en schulden: reden tot ruzie met de partner.
Eetstoornis: volwassen succesvolle vrouw met anorexia

Eetstoornis: volwassen succesvolle vrouw met anorexia

Anorexia is niet een typische ziekte onder tieners, veel volwassen en succesvolle vrouwen, vaak dertigers, hebben tegenwoordig te maken met een eetstoornis. Wat zijn de oorzaken van anorexia onder vol…
Geldproblemen en schulden: reden tot ruzie met de partner

Geldproblemen en schulden: reden tot ruzie met de partner

Geldproblemen binnen de relatie is de grootste bron van ruzie tussen de partners. Zijn de financiën uit balans? Zijn er te veel schulden? Geldproblemen zijn goed te bestrijden als beide partners goed…
Geschiedenis beroepsarbeid van de vrouw eind 19de eeuw

Geschiedenis beroepsarbeid van de vrouw eind 19de eeuw

In de 19de eeuw werden vrouwen niet uitgesloten van arbeid, vaak moesten ze wel werken wegens geldgebrek en armoede, maar er waren beperkingen. De verheerlijking van het moederschap speelde een grote…

Lof tijdschrift voor werkende moeders met ambitie

Een tijdschrift voor werkende moeders met ambitie gemaakt door werkende moeders. Moeders die graag succesvol zijn op zowel haar werk als thuis bij haar kinderen. Hoe combineren zij werk en gezin? Welk…
Nietsdoen, hoe moeilijk is het om helemaal niets te doen?

Nietsdoen, hoe moeilijk is het om helemaal niets te doen?

We doen te weinig niets. In ons hectisch leven waar de druk van de maatschappij torenhoog is, draven we regelmatig onszelf compleet voorbij. Nietsdoen geeft rust. Nietsdoen geeft creatieve ideeën en b…
Omgaan met kritiek versus gelukkig worden

Omgaan met kritiek versus gelukkig worden

Wat ons gelukkig maakt in het leven is steun, waardering en acceptatie van anderen ontvangen vanuit onze omgeving. Hoe reageer jij op kritiek? Kritiek geeft ons het nare gevoel dat we niet geaccepteer…
Time management tips: zorgvuldig omgaan met kostbare tijd

Time management tips: zorgvuldig omgaan met kostbare tijd

Tijd is kostbaar. Efficiënt werken en de tijdsbesteding optimaal benutten is voor veel hardwerkende mensen lastig. Door enkele gedragingen aan te passen, besparen we veel tijd. Enkele bruikbare time m…
Werk en carrière: hogerop komen

Werk en carrière: hogerop komen

Je hebt een fijne baan. Je hebt plezier in je werk. Je zou graag hogerop willen komen. Hoe doe je dat? Welke stappen zou je moeten ondernemen om meer invloed te krijgen? Hoe bevorder je de effectivite…
Werkende moeder: voordeel persoonlijk netwerk opbouwen

Werkende moeder: voordeel persoonlijk netwerk opbouwen

Netwerken voor een werkende moeder kan grote voordelen opleveren voor een drukke vrouw die werkt en moeder is. Van werken worden we blij, toch is de balans bij veel werkende moeders tussen werk en pri…
Werkende moeders in de overgang

Werkende moeders in de overgang

Hoe zwaar is het om in de overgang en een werkende moeder te zijn? Hoe zwaar drukt de belasting van alle verplichtingen en verantwoordelijkheden op de schouders van een vrouw die in de overgang zit, w…
Gepubliceerd door Roberta op 19-05-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.